Pohdinta

Jos saisin euron joka kerta, kun turhautuisin ja panikoisin kehittämistehtävästä, olisin jo miljonääri. Tuntui, ettei työ etene. Toisaalta tiesin koko ajan, että saan tämän tehtyä kunnialla loppuun ja vaikka muutamat kyyneleet on tämän takia vuodatettu, olin sisimmissäni kuitenkin tiedostanut, että saan tämän kehittämistehtävän valmiiksi, hinnalla millä hyvänsä.

Nuorten mediaryhmä, NuMe-ryhmä. Oi, kuinka ylpeä edellisen koulun opettaja minusta olisi. Hyödyntäen taitojani sekä nuoriso-ohjaajana että media-assistenttina, koen kehittämistehtäväni niin lähellä sydäntäni ja omaa osaamistani, että olen iloinen valittuani tämän aiheen. Työstäni on myös hyötyä seurakunnan NuMe-ryhmäläisille ja mediaisosille. Täältä he löytävät esimerkiksi Instagramin ja Snapchatin säännöt sekä tietoa tekijänoikeuksista. 

Onnistuin mielestäni hyvin kehittämistehtävän aikataulutuksessa ja suunnittelussa. Olen aina ollut sitä mieltä, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, ja sen huomasin myös tässä työssä. Vaikka kehittämistehtävä on jonkin verran asettanut paineita, olen huomannut, että työskentelen kaikista parhaiten pienen paineen alla. Silloin saan asiat parhaiten hoidettua, ajoissa ja hyvin tuloksin. Tiedän, että minulla on vielä paljon opittavaa ja kehitettävää, niin ohjaajana kuin ihmisenäkin. Mutta tämän kehittämistehtävän myötä olen oppinut käyttämään omia vahvuuksiani ja alkanut uskomaan itseeni entistä enemmän. Jos et usko itseesi, niin kuka uskoo?

Olen lähes koko puolentoista vuoden aikana kysynyt opettajilta, opinto-ohjaajalta, koulutuspäälliköltä ja melkein keittiötyöntekijöiltäkin, että mitä opintoja puuttuu, mitä täytyy vielä suorittaa, koska valmistun ja mitä minun täytyy vielä tehdä. Vaikka välillä on turhauttanut, ärsyttänyt ja itkettänytkin, olen positiivisen luonteeni ansioista jaksanut aina painaa eteenpäin hiki hatussa, enkä ole luovuttanut. Haasteita on tietysti tuonut myös se, että aloitin muita puoli vuotta myöhemmin koulunkäynnin. Opiskelu Niittylahdessa on ollut ristiriitaisten tunteiden valossa kuitenkin antoisaa. Kaikesta huolimatta olen iloinen, että olen löytänyt oman alani ja olen innoissani tulevista työvuosista, ja kaikesta mitä tämä koulu on minulle antanut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti