Toimintaympäristön kuvaus

Joensuun evankelis luterilainen seurakunta 
Joensuun seurakunta kuuluu Joensuun seurakuntayhtymään, johon kuuluu myös Pielisensuun seurakunta, Rantakylän seurakunta sekä Vaara-Karjalan seurakunta. Joensuun evankelisluterilaisessa seurakunnassa on noin 16 000 jäsentä. Joensuun seurakunnan kirkkoja ovat Joensuun kirkko ja Noljakan kirkko. Joensuun kirkkoherra on vuoden 2015 alusta ollut Petri Rask. "Seurakunnan yhteiskuntatyö on yksilön ja yhteisön auttamista sosiaalisissa ja elinympäristön aiheuttamissa haasteissa." (http://www.joensuunevl.fi/etusivu/kirkko+ja+yhteiskunta/)

Joensuun seurakunta on todella aktiivinen ja panostaa monenlaiseen toimintaan. Joensuun seurakunta tarjoaa monenlaista apua ja tukea, esimerkiksi parisuhdeongelmiin ja päihde- ja mielenterveysongelmiin. Joensuun seurakunta osallistuu myös elämän ilon ja surun juhliin, esimerkiksi kasteeseen, häihin, hautajaisiin ja konfirmaatioon. Erilaista toimintaa löytyy paljon kaikenikäisille, esimerkiksi perheille, lapsille, nuorille ja aikuisille. Nuorille ja alakoululaisille o
n erilaisia kerhoja, leirejä, tapahtumia ja retkiä. Kerhot ovat ilmaisia, ja niihin saa tulla kuka vain. Näin kynnys tulla kerhoon on matala, ja lapset ja nuoret osallistuvat helpommin järjestettyyn toimintaan. Lisäksi Joensuun seurakunta tekee paljon yhteistyötä koulujen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti